Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bessencupcakes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bessencupcakes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Mix de boter met de basterdsuiker tot een lichte crème.
Stap 2
Voeg de eieren en karnemelk al kloppend toe. Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor. Schep de aalbessen erdoor.
Stap 3
Zet de papieren vormpjes in de muffinholtes of zet ze rechtstreeks op de bakplaat. Vul de vormpjes tot driekwart met het beslag.
Stap 4
Bak de cakejes in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Stap 5
Bereid intussen de topping. Klop de mascarpone glad met de poedersuiker, vanillemerg en enkele druppels kleurstof.
Stap 6
Vul de spuitzak ermee en leg deze even in de koelkast. Spuit grote rozetten topping op de afgekoelde cakejes.
Aanvullende benodigdheden
- - muffinvorm
- - 12 papieren cupcakevormpjes
- - spuitzak
Voedingswaarden
- Energie265 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten23 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd11 g