Beenham met sinaasappelglaze en couscous
Ingrediënten
Bereidingswijze Beenham met sinaasappelglaze en couscous
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de peen en snijd in halve plakken van 1 cm. Snijd de uien in parten. Doe de groenten in de ovenschaal en meng met de kaneel, olie, zout en peper.
Stap 2
Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de vrucht uit. Meng het sap en de rasp met de jam. Smeer de beenham rondom in met de helft van het mengsel en leg op de groenten in de ovenschaal.
Stap 3
Rooster in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Bestrijk het vlees halverwege met de rest van het sinaasappelmengsel.
Stap 4
Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel koud. Hak de peterselie fijn. Snijd de oranje en witte schil van de rest van de sinaasappelen en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Stap 5
Neem de schaal uit de oven, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Schep de groenten en saus uit de schaal om met de couscous en ¾ van de peterselie.
Stap 6
Snijd het vlees in plakken. Verdeel de veldsla over een grote platte schaal en schep de couscous en sinaasappelpartjes erop. Leg de beenham erop, bestrooi met de granaatappelpitjes en de rest van de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie581 kcal
- Eiwit39 g
- Koolhydraten77 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd2 g