Beenham met kleurige wintergroenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Beenham met kleurige wintergroenten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Hak de tijm fijn.
Stap 3
Snijd de winterwortel en pastinaak in blokjes van twee cm.
Stap 4
Schil de biet en snijd deze in de zelfde grote als de winterwortel en de pastinaak.
Stap 5
Halveer de spruitjes.
Stap 6
Snijd de prei in ringen van een cm.
Stap 7
Meng in een kom knoflook en tijm met de tomatenketchup, mosterd, bruine suiker, wat zout, versgemalen peper en de helft van de olijfolie.
Stap 8
Wrijf de beenham rondom in met dit mengsel en leg de beenham in het midden van de braadslede.
Stap 9
Verdeel de groente eromheen en bestrooi ze met wat zout en peper en sprenkel de rest van de olijfolie erover.
Stap 10
Schenk de wijn op de bodem van de braadslede.
Stap 11
Schuif de braadslede in de oven en braad de beenham in 40-50 minuten bruin en gaar (kernthermometer 65-70°C).
Stap 12
Intussen worden ook de groenten gaar, schep ze regelmatig om en bedruip het vlees met braadvocht.
Stap 13
Leg de beenham op een plank en laat het even rusten.
Stap 14
Snijd de beenham in stukken en serveer met de groenten.
