Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Beenham in bladerdeeg met sjalot-rodewijnsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Beenham in bladerdeeg met sjalot-rodewijnsaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het bladerdeeg uit op het werkvlak en bestrooi met een deel van de tijm.
Stap 2
Leg de hammen erop en bestrooi met nog wat tijm. Vouw het deeg om de ham heen en druk de naden goed op elkaar.
Stap 3
Knip overtollig deeg weg en rol dit samen met andere restjes deeg uit. Snijd er figuren uit waarmee je de pakketjes kunt versieren.
Stap 4
Leg de hampakketjes met de naad naar beneden op de bakplaat en bestrijk ze met het ei. Versier ze naar wens met deegfiguren en bestrijk deze ook met ei.
Stap 5
Bak de pakketjes in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin. Verwarm intussen de saus.
Stap 6
Laat de hampakketjes 5 minuten buiten de oven rusten en serveer op een mooie schaal met de saus.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie470 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten28 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd11 g
