Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bechamel-kaassaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bechamel-kaassaus
Stap 1
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor, laat de bloem heel even zachtjes pruttelen.
Stap 2
Schenk dan de helft van de melk erbij en roer – met een garde – tot het een dikke, gladde saus wordt.
Stap 3
Schenk al roerend scheut voor scheut de resterende melk erbij en blijf roeren tot een mooie gladde saus wordt.
Stap 4
Voeg het laurierblaadje toe en laat de saus 5 minuten zachtjes koken, roer regelmatig.
Stap 5
Verwijder het laurierblaadje en roer de kaas door de saus.
Stap 6
Laat de kaas al roerend smelten.
Stap 7
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Stap 8
Lekker over bloemkool of broccoli, maar ook over pasta.
