BBQ spareribs met salade van geroosterde mais
Ingrediënten
Bereidingswijze BBQ spareribs met salade van geroosterde mais
Stap 1
Verwarm de oven voor op 130°C. Snijd de avocado in plakjes. Snijd de bieslook fijn.
Stap 2
Bestrooi de gemarineerde spareribs met 1 theelepel gerookte paprikapoeder en gaar ze 1 uur in de oven. Steek de barbecue aan.
Stap 3
Druppel de olijfolie over de maiskolven en bosuitjes en hussel (apart). Strooi er de rest van het gerookte paprikapoeder en wat zout en peper overheen.
Stap 4
Leg de spareribs en de maiskolven op de hete barbecue en rooster ze rondom. Haal na 10 minuten de maiskolven eraf en laat iets afkoelen.
Stap 5
Geef de spareribs nog 5 minuten op de barbecue en gril de bosuitjes enkele minuten mee. Snijd met een scherp, groot mes de maiskorrels van de kolven.
Stap 6
Hak de bosuitjes in stukjes. Meng de maiskorrels, bosui, kropslamelange, avocado en bieslook in een kom. Spreid uit op een serveerschaal, leg de spareribs erbij en druppel 2 eetlepels yoghurtdressing over de salade.
Stap 7
Geef er indien gewenst extra dressing apart bij.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie735 kcal
- Eiwit48 g
- Koolhydraten14 g
- Vet53 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
