Bavette met sjalottensaus en geroosterde bietjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Bavette met sjalottensaus en geroosterde bietjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de bavette ondertussen op kamertemperatuur komen. Snijd de bietjes door de helft en doe ze samen met een scheut olijfolie, balsamicoazijn, takjes tijm, peper en zout in een ovenschaal. Hussel goed door elkaar. Rooster de bieten 30 a 40 minuten in het midden van de oven.
Stap 2
Maak nu de sjalottensaus door 6 sjalotten in reepjes te snijden en deze in een sauspan op laag vuur in 20 gram boter te smoren tot ze helemaal zacht zijn. Voeg 150 ml rode wijn en twee takjes tijm bij de sjalotten en laat het zo’n 20 minuten op laag vuur stoven tot de saus wat is ingedikt.
Stap 3
Laat 20 gram boter op hoog vuur in een pan te smelten. Leg de bavette in de pan en bak hem aan beide kanten bruin. Draai het vuur nu lager en bak nog 2-3 minuten aan beide kanten. Leg het vlees op een bord en breng op smaak met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en laat voor ongeveer vijf minuten rusten.
Stap 4
Snijd het vlees tegen de draad in en leg op een bord. Serveer samen met de sjalottensaus en geroosterde balsamico-bietjes. Maak af met een takje tijm.