Bavette met pesto en kaaspuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Bavette met pesto en kaaspuree
Stap 1
Laat de bavette een uur voor bereiding op kamertemperatuur komen. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Schil de aardappelen. Doe ze in een pan met zoveel water dat ze net onder staan en kook ze in 20 minuten gaar.
Stap 3
Snijd de paddenstoelen in gelijke stukken en hak de knoflook fijn.
Stap 4
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de bavette in zijn geheel in 3-4 minuten per kant rosé. Neem uit de pan en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Stap 5
Verhit de rest van de olijfolie in de pan en roerbak hierin de bimi en paddenstoelen met de knoflook op hoog vuur in 5 minuten beetgaar.
Stap 6
Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Rasp de Parmezaanse kaas. Giet de aardappelen af en stamp met de crème fraîche en Parmezaanse kaas tot een smeuïge puree.
Stap 8
Breng op smaak met zout en peper.
Stap 9
Snijd de bavette in dunne reepjes. Verdeel de puree over 4 borden en leg de groenten erop.
Stap 10
Verdeel de reepjes bavette er in een waaier overheen en lepel er de pesto over.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie682 kcal
- Eiwit50 g
- Koolhydraten42 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd11 g