Bavarois van verse aardbeien
Ingrediënten
Bereidingswijze Bavarois van verse aardbeien
Stap 1
Laat de gelatine weken in koud water.
Stap 2
Houd een paar van de mooiste aardbeien apart. Pureer de rest met de staafmixer.
Stap 3
Verwarm het citroensap met de suiker en twee eetlepels water, maar laat dit niet koken.
Stap 4
Knijp de gelatine uit en los het al roerend op in het warme citroensap. Giet dit bij de gepureerde aardbeien en maal nog heel even door met de staafmixer. Laat dit in een wijde kom goed lobbig worden.
Stap 5
Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel beetje bij beetje de slagroom voorzichtig door de lobbige aardbeiensaus tot alles goed is vermengd.
Stap 6
Giet dit in de met olie ingevette puddingvorm en laat afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur tot een dag opstijven.
Stap 7
Zet de vorm even in heet water om de pudding makkelijk te kunnen storten. Garneer met de apart gehouden aardbeien en muntblaadjes.