Bastognetaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Bastognetaart
Stap 1
Extra benodigdheden: keukenmachine, springvorm Ø 24 cm.
Stap 2
Vet de springvorm in en verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 3
Maal meer dan de helft van de koekjes in de keukenmachine fijn.
Stap 4
Voeg de jam toe en meng alles tot een samenhangend geheel.
Stap 5
Schep het koekjesmengsel in de springvorm en druk over de bodem uit, maak ook een opstaande rand van drie cm.
Stap 6
Rasp de schil van de citroen.
Stap 7
Roer in een kom de kwark met de slagroom en citroenrasp door elkaar.
Stap 8
Roer één voor één de eieren erdoor.
Stap 9
Schenk dit mengsel in de taartvorm.
Stap 10
Breek ook de rest van de koeken in stukken en verdeel ze over het kwarkmengsel.
Stap 11
Ze zakken er tijdens het bakken vanzelf in.
Stap 12
Zet de vorm op de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in vijfenveertig tot vijfenvijftig minuten goudbruin en gaar.
Stap 13
Laat de taart eerst tien minuten in de vorm afkoelen.
Stap 14
Verwijder dan de rand van de vorm en laat de taart verder afkoelen.
