Bastognepannenkoeken
Ingrediënten
Bereidingswijze Bastognepannenkoeken
Stap 1
Smelt de boter in een steelpan. Voeg al roerend de suiker toe en laat volledig smelten. De boter en de suiker mengen niet helemaal, maar dat is niet erg.
Stap 2
Voeg 150 ml slagroom toe en blijf roeren tot er een egale saus ontstaat. Laat 3 minuten al roerend doorkoken.
Stap 3
Neem de pan van het vuur en voeg de vanille-extract toe.
Stap 4
Giet de butterscotchsaus in een pot en laat afkoelen.
Stap 5
Klop ondertussen de rest van de slagroom met de handmixer stijf. Verkruimel de koeken. Klop de eieren met de melk los.
Stap 6
Voeg de koekkruimels, bloem, het bakpoeder en een snuf zout toe en meng tot een glad beslag.
Stap 7
Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep twee hoopjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes in 3 - 4 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Stap 8
Houd warm onder een deksel. Bak zo ook de rest.
Stap 9
Serveer met de slagroom en butterscotchsaus. Lekker met verse aardbeien.
