Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bastilla met garnalen en harissa
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bastilla met garnalen en harissa
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 2
Leg steeds 1 vel filodeeg in de bakvormpjes, duw het deeg voorzichtig in de vorm en laat de rest van het deegvel overhangen. Bestrijk met boter en leg er kruislings een volgend deegvel op. Bestrijk deze ook met boter en vervolg met een half deegvel om de bodem te verstevigen.
Stap 3
Verdeel de gemarineerde garnalen met harissa over de vormpjes. Bestrijk het overhangende deeg met boter en vouw over de garnalen heen. Bestrijk het deeg aan de bovenkant ook met boter en bak de bastilla's in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
Stap 4
Bestrooi de bastilla's licht met poedersuiker en paprikapoeder. Lekker met een salade van geschaafde courgettelinten en citroen.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 kleine taartvormpjes
Voedingswaarden
- Energie530 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten36 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd15 g