Basisrecept paté
Ingrediënten
Bereidingswijze Basisrecept paté
Stap 1
Meng het brood met het ei en de room. Laat circa 10 minuten weken en prak het brood fijn.
Stap 2
Bekleed de patévorm met 200 gram van het spek en laat de repen aan de zijkanten overhangen.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 4
Snijd de rest van het ontbijtspek fijn. Bak samen met de kippenlevers en 1 teentje geperste knoflook in 1 eetlepel olie tot de levers roze zijn en bijna gaar. Bestrooi met zout en peper en laat afkoelen. Hak de levers grof.
Stap 5
Neem het vlees uit de marinade en maal het in porties in de keukenmachine tot een grof gehakt.
Stap 6
Meng het gehakt in een schaal met het broodmengsel, en de gehakte kippenlevers met spek. Breng op smaak met zout.
Stap 7
Om te testen of het vleesmengsel goed op smaak is kun je een klein balletje ervan in kokend water garen en dan proeven.
Stap 8
Schep het vleesmengsel in de vorm en druk goed aan. Tik een paar keer flink met de vorm op het werkblad om eventuele luchtbellen te verwijderen.
Stap 9
Vouw de overhangende stukken spek over de bovenkant van de paté. Zet de vorm in een ovenschaal en vul de ovenschaal tot net onder de rand van de vorm met kokend water. Bak de paté in de oven in circa 1,5 uur gaar. Laat afkoelen.
Stap 10
Laat overtollig vet en vocht weglopen en stort de paté op een schaal. Laat eerst buiten de koelkast afkoelen en daarna verder in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden
- - patévorm
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie2760 kcal
- Eiwit250 g
- Koolhydraten44 g
- Vet155 gWaarvan verzadigd50 g
Trefwoorden
