Basisrecept pannenkoeken
Ingrediënten
Bereidingswijze Basisrecept pannenkoeken
Stap 1
Doe de bloem met een snuf zout in een kom en breek de eieren erboven.
Stap 2
Schenk de melk erbij en klop alles met de handmixer tot een glad en vloeibaar beslag.
Stap 3
Verwarm een klontje boter in een koekenpan.
Stap 4
Schenk met een soeplepel wat beslag in de pan en laat dit, door de pan boven het vuur te draaien, over de hele panbodem uitvloeien.
Stap 5
Bak de pannenkoek op matig hoog vuur tot de bovenkant bijna droog is en de onderkant goudbruin.
Stap 6
Keer de pannenkoek voorzichtig met een spatel en bak de andere kant goudbruin.
Stap 7
Laat de pannenkoek op een warm bord glijden en bak van de rest van het beslag nog 8-10 pannenkoeken.
Stap 8
Houd ze tijdens het bakken warm door het bord in een warme oven van 100°C te zetten.
Stap 9
Dek de pannenkoeken af met aluminiumfolie om uitdrogen te voorkomen in de oven.
