Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Basilicum yoghurt ijs met zomerfruit
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Basilicum yoghurt ijs met zomerfruit
Stap 1
Blancheer de basilicum kort in kokend water. Laat uitlekken in een vergiet en hak de kruiden grof.
Stap 2
Meng de yoghurt met de basilicum en het poedersuiker in de blender tot een gladde groene massa. Voeg een beetje zout toe.
Stap 3
Schenk de inhoud in een brede bak en plaats deze ten minste 6 uur in de vriezer. Roer het yoghurtmengsel elke 30 minuten los met een vork. Zo breken de ijskristallen en ontstaat een luchtig ijs.
Stap 4
Dek na 6 uur de bak goed af met vershoudfolie zodat het ijs zacht en luchtig blijft. Serveer het basilicumijs met verse kersen of aardbeien.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie277 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten53 g
- Vet4 gWaarvan verzadigd2 g
