Banketletter
Ingrediënten
Bereidingswijze Banketletter
Stap 1
Kneed de amandelspijs soepel met de helft van het ei en de walnoten. Leg de plakjes bladerdeeg in een lange strook naast elkaar op het bakpapier en laat de randen elkaar iets overlappen. Maak de randen vochtig en druk ze goed aan.
Stap 2
Vorm op een met poedersuiker bestoven werkvlak een rol van de spijs die iets korter is dan de strook bladerdeeg. Leg de rol op het deeg en vouw eerst de korte kanten van het deeg over de spijs. Bevochtig deze kanten en vouw dan de ene lange kant van het deeg en dan de andere over de rol. Bevochtig het deeg waar het elkaar overlapt en druk goed aan.
Stap 3
Leg de rol met de naad naar beneden op het bakpapier op een snijplank en vorm er voorzichtig de letter S van. Laat de banketletter circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de letter met het bakpapier op een bakplaat, bestrijk het deeg met de rest van het ei en bestrooi met de amandelen. Bak in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de banketletter voor het aansnijden afkoelen tot lauwwarm.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie500 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten38 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd8 g
