Banh mi pita
Ingrediënten
Bereidingswijze Banh mi pita
Stap 1
Breng 50 ml water met de suiker, azijn en helft van de gember tegen de kook aan. Roer tot de suiker is opgelost. Giet in een kom en leg de wortel en komkommer erin. Zorg dat de wortel goed bedekt is en laat 30 minuten marineren.
Stap 2
Snijd intussen de speklappen in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het spek circa 5 minuten tot het kleurt. Schep regelmatig om.
Stap 3
Giet eventueel een deel van het bakvet uit de pan en voeg de overige gember, knoflook en rode peper toe. Bak alles samen 1 minuut. Schenk de ketjap in de pan en breng aan de kook. Laat nog circa 2 minuten doorkoken, tot de ketjap stroperig wordt.
Stap 4
Rooster de pitabroodjes in een broodrooster. Laat de zoetzure groenten goed uitlekken.
Stap 5
Snijd de broodjes open en besmeer ze aan de binnenkant met mayonaise. Vul de broodjes met de zoetzure groenten en het vlees. Garneer met de koriander en srirachasaus.
Aanvullende benodigdheden
- - broodrooster
Voedingswaarden
- Energie675 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten43 g
- Vet45 gWaarvan verzadigd13 g