Banh mi miniburger
Ingrediënten
Bereidingswijze Banh mi miniburger
Stap 1
Halveer de tempeh in de breedte en snijd tot 4 gelijke dunne plakken. Pers het sap uit de limoen. Marineer de tofu in een kom met de limoen, sojasaus en 1 eetlepel zonnebloemolie.
Stap 2
Snijd de radijsjes in plakjes. Los de suiker op in azijn met een beetje zout en schenk over de radijs en wortel jullienne. Schep om en laat staan om te marineren.
Stap 3
Rooster de pinda's in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen op een bord. Hak de pinda's grof. Verhit de koekenpan met twee eetlepels zonnebloemolie en bak de tempeh op hoog vuur rondom goudbruin en krokant. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Stap 4
Halveer de maïsbollen en besmeer alle helften met mayonaise. Leg de tempeh op de broodjes. Verdeel de wortelsalade en verse koriander (of munt) over de burgers en bestrooi met gehakte pinda's. Bedek met de bovenste helften van de maïsbol.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie689 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten69 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
![Smakelijk eten!](https://d3r3h30p75xj6a.cloudfront.net/static-images/deka/web/smakelijk-eten-dark-s.png)