Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bananenbrood met speculaas en amandel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bananenbrood met speculaas en amandel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel de bananen en pureer in een keukenmachine met de dadels, eieren, melk en honing. Meng het bakmeel met de kaneel en koekkruiden. Voeg het bananenmengsel eraan toe en roer tot een glad beslag. Schep de amandelen erdoor.
Stap 2
Vul de vorm met het beslag en bak het bananenbrood 35-40 minuten in het midden van de oven. Controleer met een satéprikker: als deze er schoon uit komt is het bananenbrood gaar. Laat afkoelen in de oven.
Stap 3
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan. Meng de ingrediënten voor het glazuur. Strijk het glazuur over de cake en bestrooi met het amandelschaafsel en de speculaaskruimels. Laat het glazuur drogen.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - cakevorm
- - satéprikker
Voedingswaarden
- Energie435 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten69 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd3 g