Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bananen-softijs met sinaasappel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bananen-softijs met sinaasappel
Stap 1
Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Leg de plakjes banaan op een met bakpapier bekleed bord en laat ze in de diepvriezer in 2-3 uur bevriezen.
Stap 2
Schil intussen de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap dat hierbij uit de sinaasappel loopt op in een kommetje. Laat de sinaasappelpartjes op keukenpapier uitlekken.
Stap 3
Maak het ijs vlak voor het serveren: Doe de bevroren plakjes banaan over in de blender en voeg de ahornsiroop, karnemelk en het opgevangen sinaasappelsap toe. Pureer alles op de hoogste stand tot een smeuïg ijs.
Stap 4
Schep het bananen-softijs in glazen en verdeel de partjes sinaasappel erover.