Bananen-ananasstrudel
Ingrediënten
Bereidingswijze Bananen-ananasstrudel
Stap 1
Verhit de oven voor op 190°C (hetelucht 170°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2
Snijd de ananasstukjes nog iets kleiner en dep droog tussen twee lagen keukenrol. Snijd de banaan in plakjes.
Stap 3
Rasp het geel van de citroenschil en pers de vrucht uit. Laat het filodeeg ontdooien.
Stap 4
Smelt de boter. Doe de bananen, de ananas, de rozijnen, de geraspte kokos en de citroenrasp in een mengkom.
Stap 5
Sprenkel er 2 eetlepels citroensap overheen en schep om. Leg 1 vel filodeeg op de bakplaat met een lange zijde naar je toe.
Stap 6
Doop een bakkwastje in de gesmolten boter en bestrijk hiermee het vel deeg. Leg er een tweede vel op en bestrijk met boter.
Stap 7
Herhaal met de overige vellen. Schep de bananenvulling in een streep langs een lange kant van het deeg – houd links en rechts 5 cm deeg vrij.
Stap 8
Sla deze zijkanten naar binnen, rol de strudel op en draai hem zo dat de naad naar beneden ligt. Bestrijk de bovenkant van de strudel met gesmolten boter en bestrooi met de rietsuiker.
Stap 9
Bak 30-35 minuten tot het deeg krokant en goudbruin is. Laat iets afkoelen.
Stap 10
Snijd in 4 stukken en serveer met vanillevla.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
- - bakkwastje
Voedingswaarden
- Energie425 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten20 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
