Bami met omelet
Ingrediënten
Bereidingswijze Bami met omelet
Stap 1
Bereid de eiermie. Spoel in een vergiet af en laat goed uitlekken.
Stap 2
Klop de eieren met de ketjap los in een kom. Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak hierin een omelet van de eieren. Laat een paar minuten afkoelen. Rol de omelet op en snijd in dunne reepjes van 1 cm.
Stap 3
Snijd de rode peper uit het bamipakket in de lengte door en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de peper in dunne reepjes.
Stap 4
Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook , gember en rode peper circa 2 minuten. Voeg de bamigroenten toe en roerbak alles circa 3 minuten op een hoge stand. Schep de mie erdoor en bak circa 4 minuten mee. Voeg na 2 minuten de sojasaus toe en schep de omeletreepjes erdoor. Schep alles goed om.
Stap 5
Verdeel de bami over diepe borden en bestrooi met de pinda's.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie520 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten54 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd4 g