Baklava
Ingrediënten
Bereidingswijze Baklava
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180C.
Stap 2
Meng de fijngehakte amandelen en walnoten met de kaneel, 25 gram suiker en 2 eetlepels gesmolten boter.
Stap 3
Bestrijk de vellen filodeeg dun met boter.
Stap 4
Leg 2 deegvellen op elkaar in de vorm met de boterkant naar boven.
Stap 5
Verdeel een derde van het notenmengsel erover en leg hierop weer 2 deegvellen.
Stap 6
Maak hierop nog 2 lagen van het noten en 2 lagen van filodeeg.
Stap 7
Druk de lagen aan en snijd ze tot op de bodem van de vorm in ruitjes.
Stap 8
Schenk de rest van de gesmolten boter erover.
Stap 9
Bak de baklava in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Stap 10
Kook in een steelpan 100 ml water met de honing, het citroensap en 100 g suiker in 4-6 minuten in tot een heldere siroop en laat deze afkoelen.
Stap 11
Haal de baklava uit de oven en schenk direct de siroop er over.
Stap 12
Laat de baklava een uur staan, zodat de siroop er goed in kan trekken.
Stap 13
Serveer de baklava in ruitjes.
