Baklava met amandel en walnoot
Ingrediënten
Bereidingswijze Baklava met amandel en walnoot
Stap 1
Hak de noten fijn met 2 eetlepels suiker, de kaneel en kruidnagel. Houd apart. Verwarm de oven voor op 175ºC.
Stap 2
Bestrijk alle vellen filodeeg met de boter en leg op elkaar. Snijd doormidden en leg de helft van het filodeeg in de bakvorm. Schep het notenmengsel erop en druk aan. Beleg met het andere deel filodeeg en snijd de bovenlaag kruislings in. Bak circa 20 minuten in de oven. Verlaag de oven temperatuur naar 150ºC en bak 30 minuten verder.
Stap 3
Kook intussen de rest van de suiker, 100 ml water en de honing op middel hoge stand tot de suiker is opgelost. Zet de warmtebron lager en kook in circa 5 minuten tot een siroop. Neem de pan van de warmtebron en giet het citroensap erbij. Roer goed.
Stap 4
Snijd met een scherp mes de baklava in ruiten en giet de siroop erover. Laat helemaal afkoelen.
Aanvullende benodigdheden
- - rechthoekige bakvorm
Voedingswaarden
- Energie360 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten45 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
