Bagel no-tuna tonijnsalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Bagel no-tuna tonijnsalade
Stap 1
Giet de kikkererwten af, spoel onder de kraan en laat uitlekken in een vergiet. Prak de kikkererwten in een kom met een vork fijn.
Stap 2
Snijd een stengel bleekselderij in fijne blokjes. Schil de appel, snijd de helft in plakjes en de rest in fijne blokjes. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Hak de knoflook fijn. Voeg toe aan de kikkererwten.
Stap 3
Rol een vel nori op en knip het in de lengte tweemaal door. Knip vervolgens de slierten in kleine stukjes boven de kom kikkererwten. Voeg de kappertjes toe. Meng met de mayonaise en sojasaus. Breng op smaak met mosterd, citroen rasp en het sap van een halve citroen. Voeg een snufje cayennepeper en eventueel zout naar smaak toe.
Stap 4
Snijd de bagels horizontaal doormidden en rooster beide zijden in 2-4 minuten goudbruin in het broodrooster. Of 3 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Stap 5
Beleg de onderkant bagel met de no-tuna salade en leg de bovenste helft erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie401 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten58 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd1 g