Bagel met zalmrolletjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Bagel met zalmrolletjes
Stap 1
Bak de bagels volgens de aanwijzingen op de verpakking in een voorverwarmde oven.
Stap 2
Verwijder de steeltjes van de dille en snijd de kruiden fijn. Roer in een ruime kom 200 gr ricotta los met de mierikswortel en 3 el dille. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 3
Leg het vershoudfolie op de snijplank en bestrooi met de fijngehakte dille. Verdeel er de plakjes zalm over. Bestrijk de zalm met het ricottamengsel en strijk glad.
Stap 4
Verdeel er de rucola en kappertjes over. Rol de zalm met behulp van het vershoudfolie voorzichtig op en draai de uiteinden van het folie strak. Laat in de koelkast ten minste 1 uur opstijven.
Stap 5
Snijd de gerookte zalmrol in plakken van 1 cm. dik en verwijder het vershoudfolie.
Stap 6
Halveer de bagels en bestrijk met de rest van de ricotta. Beleg de bagels met de zalmrolletjes en serveer.