Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bagel met dille roomkaas en gerookte zalm
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bagel met dille roomkaas en gerookte zalm
Stap 1
Snijd de bagels horizontaal doormidden. Rooster beide zijden in 2-4 minuten goudbruin in het broodrooster of 3 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Stap 2
Rasp de helft van de gele schil van de citroen. Halveer en pers het sap uit de citroen.
Stap 3
Pel de rode ui en snijd in flinterdunne halve ringen. Schaaf met de dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommer. Meng in een kom de rode ui met de komkommer en het citroensap. Hak de helft van de dille fijn. Meng de zuivelspread met dille en citroenrasp.
Stap 4
Bestrijk alle bagel helften met het zuivelspread mengsel. Beleg de onderste helften met gerookte zalm en verdeel de komkommerlinten en de rode ui erover. Garneer met de dille. Leg de bovenste helften er schuin op.