Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Baba ganoush – auberginedip
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Baba ganoush – auberginedip
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Prik de aubergines hier en daar in met een satéstokje en leg ze op de bakplaat in de oven. Rooster ze 50 minuten tot ze zacht aanvoelen en het vel gerimpeld is. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.
Stap 2
Halveer de aubergines en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Laat het vruchtvlees in een vergiet uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Stap 3
Pureer het auberginevruchtvlees met citroensap, tahin en yoghurt in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Stap 4
Doe de auberginedip over in een diep bord en druppel er olijfolie over. Garneer met olijven en muntblaadjes. Serveer met Turks brood om te dippen.