Aziatische salade met peer en haloumi
Ingrediënten
Bereidingswijze Aziatische salade met peer en haloumi
Stap 1
Rasp de groene schil van 1 limoen en pers beide vruchten uit. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees heel fijn.
Stap 2
Meng in een ruime kom het sap en rasp van de limoen, rode peper, 2 el honing, 4 el sesamolie en vissaus tot een dressing. Voeg de wortel en rode kool toe en schep om.
Stap 3
Snijd de peren in de lengte in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees met schil in reepjes van circa 0,5 cm. Voeg toe aan de rodekool en schep om.
Stap 4
Snijd de haloumi in de breedte in 8 plakken. Verhit de rest van de sesamolie in een koekenpan en bak de haloumi in 5 minuten goudbruin. Keer halverwege.
Stap 5
Voeg de laatste minuut de rest van de honing toe en laat even kort karamelliseren. Breng op smaak met versgemalen peper. Schep de salade op vier borden en verdeel de haloumi erover.
Stap 6
Garneer met de sojabonen en serveer direct.