Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aziatische rode koolsalade met garnalen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aziatische rode koolsalade met garnalen
Stap 1
Laat de garnalen onder koud stromend water ontdooien.
Stap 2
Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Schil en rasp de gember.
Stap 3
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 minuten goudbruin. Schep uit de pan in een vijzel en maal grof. Meng de vissaus, zoete chilisaus, gember, limoenrasp en sap door het sesamzaad tot een dressing.
Stap 4
Rasp de winterpeen op een grove rasp. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de bosuitjes fijn. Doe samen met de rode kool bij de dressing in de kom en meng.
Stap 5
Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de garnalen in 5 minuten goudbruin en gaar. Verdeel over de salade en garneer met de rest van de limoen. Lekker met dunne ringetjes rode peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie223 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten11 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd2 g