Aziatische beefsalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Aziatische beefsalade
Stap 1
Hak de rode peper, de gember en de knoflook fijn. Snij de rode paprika, de ui en de paksoi in grove stukken. Snijd de biefstuk in zeer dunne plakjes. Meng de sesamolie, sojasaus, ketjap, rode peper en knoflook. Gebruik de helft van het mengsel om het vlees te marineren.
Stap 2
Verhit de helft van de wokolie in de wok en roerbak de ui en paprika 3 minuten. Voeg de paksoi, taugé en gember toe en roerbak nog 3 minuten. Haal dan de groenten uit de wok. Veeg de wok schoon met keukenpapier.
Stap 3
Snij de tofu in blokjes. Verhit de resterende wokolie en roerbak de blokjes tofu tot ze bruin en krokant zijn. Bak in de koekenpan tegelijkertijd op hoog vuur zonder toegevoegd vet de plakjes biefstuk tot ze bruin en krokant zijn.
Stap 4
Leg op elk bord een bergje groenten en tofu. Verdeel er de biefstuk over en bedruppel met de overgebleven marinade. Garneer met koriander en basilicum. Lekker met bami of witte rijst.
Aanvullende benodigdheden
- - Tefal wok
- - Tefal koekenpan 28 cm
Voedingswaarden
- Energie790 kcal
- Eiwit45 g
- Koolhydraten17 g
- Vet59 gWaarvan verzadigd11 g