Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Avocado met zalm en ei
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Avocado met zalm en ei
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de avocado's, verwijder de pit met een mes.
Stap 2
Hol de avocado rondom nog 0,5 cm verder uit met een lepel en leg ze met de bolle kant op de bakplaat.
Stap 3
Splits de eieren, zorg dat de dooiers heel blijven. Vang het eiwit op in een maatbeker.
Stap 4
Klop het eiwit los met versgemalen peper en meng er de zalmsnippers door.
Stap 5
Schep in elke holte van de avocado's het ei-zalmmengsel. Leg er een dooier op. Bak de avocado 10 - 12 minuten in de oven tot het ei gestold is.
Stap 6
Hak de bieslook fijn en bestrooi de avocado ermee.
Aanvullende benodigdheden
- - bakblik
Voedingswaarden
- Energie284 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten2 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
