Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aviko zuurkoolquiche met aardappelpuree
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aviko zuurkoolquiche met aardappelpuree
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de springvorm in. Laat de zuurkool uitlekken.
Stap 2
Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de zuurkool over de deegbodem.
Stap 3
Klop de eieren los met de crème fraîche en meng met de kaas. Hak de peterselie fijn en voeg met peper naar smaak toe.
Stap 4
Schenk het ei-roommengsel over de zuurkool. Verdeel de aardappelpuree erover en strijk met de bolle kant van een vochtige lepel glad.
Stap 5
Steek met de appelboor het klokhuis uit de appel en snijd in plakken van 5 mm dik.
Stap 6
Verdeel de plakken appel en de spekplakjes over de puree. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm (Ø 24 cm)
- - appelboor
Voedingswaarden
- Energie830 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten51 g
- Vet59 gWaarvan verzadigd37 g