Auberginespread met gerookte paprika
Ingrediënten
Bereidingswijze Auberginespread met gerookte paprika
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer 1 aubergine in de lengte.
Stap 2
Snijd het vruchtvlees van de aubergine met een afstand van 1 cm kruiselings in zonder door de schil te snijden.
Stap 3
Snijd 1 teentje knoflook in dunne plakjes en steek deze in de aubergine. Rasp de gele schil van 1 citroen.
Stap 4
Pers de citroen uit. Besprenkel de auberginehelften met 2 el olijfolie en 2 el citroensap.
Stap 5
Breng op smaak met 2 tl citroenrasp, zout en een mespuntje gerookte paprikapoeder.
Stap 6
Pof de aubergine in 20 - 25 minuten zacht en gaar in de oven. Schep met een lepel het vruchtvlees van de aubergine uit de schil.
Stap 7
Pureer het vruchtvlees met 1 el tahin glad met de staafmixer. Breng de auberginespread op smaak met zout en een mespuntje cayennepeper. Bestrooi met de granaatappelpitjes.
