Aspergetaart met brie
Ingrediënten
Bereidingswijze Aspergetaart met brie
Stap 1
Laat het filodeeg ontdooien. Schil de asperges één voor één met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden. Leg de asperges op een rij. Snijd de kopjes op 6 cm af en snijd de houtachtige uiteinden weg. Snijd de aspergestelen in stukken van 2 cm.
Stap 2
Kook de aspergekopjes 3 minuten in een steelpan met ruim kokend water en wat Zout. Laat ze nog 5 minuten afgedekt staan. Kook de stukjes in een andere pan met ruim kokend water en wat zout in 5 minuten zachtjes gaar.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200°c. Laat de aspergestukjes in een vergiet uitlekken en pureer ze in de keukenmachine. Klop in een kom de eieren los en meng de aspergepuree, room, geraspte kaas, versgemalen peper en nootmuskaat erdoor. Laat de aspergepunten in een zeef uitlekken.
Stap 4
Bekleed de taartvorm met 4 vellen filodeeg, laat ze rommelig over de rand hangen en bestrijk ze met boter. Leg hierop weer 4 vellen. Verdeel het ei-aspergemengsel in de vorm. Snijd de brie in plakken. Leg de plakken brie en aspergepunten in een bloem erop. Vouw het filodeeg rommelig wat naar binnen en bestrijk de deegrand met wat boter.
Stap 5
Bak de aspergetaart een richel onder het midden in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en verwijder de rand van de vorm. Lekker met een groene salade.