Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aspergesoep met makreel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aspergesoep met makreel
Stap 1
Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Snijd de asperges in stukjes van circa 5 cm.
Stap 2
Smelt de boter in een grote pan op een lage stand. Bak hierin de asperges en ui circa 8 minuten.
Stap 3
Voeg de aardappel, knoflook en bouillon toe en kook circa 15 minuten, tot de asperges en aardappel gaar zijn. Pureer en zeef de soep.
Stap 4
Houd 4 eetlepels room achter, voeg de rest van de room toe aan de soep en roer goed door. Verdeel de soep over kommen en giet steeds 1 eetlepel room in elke kom.
Stap 5
Trek de makreelfilets iets uit elkaar en verdeel over de soep. Garneer met de bosui en serveer met het stokbrood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie425 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten44 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd11 g
