Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aspergesoep met kip en bosui
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aspergesoep met kip en bosui
Stap 1
Kook de aspergestukjes gaar in circa 10 minuten in 3/4 l water waaraan het kippenbouillontablet is toegevoegd. Zeef het kookvocht en houd de groente apart.
Stap 2
Smelt de boter in een soeppan en roer de bloem erdoor.
Stap 3
Laat de roux onder af en toe roeren op een lage stand 2 minuten garen, zonder het mengsel te laten kleuren. Schenk 1/4 deel van het aspergekookvocht bij de roux.
Stap 4
Roer goed en kook het mengsel totdat het glad gebonden is. Voeg al roerende de rest van het kookvocht toe.
Stap 5
Meng de aspergestukjes, bosui en kipfilet erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep met daarop een eetlepel crème fraîche.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie200 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten12 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd8 g
