Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aspergesalade met zalm
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aspergesalade met zalm
Stap 1
Schil de asperges met een dunschiller rondom vanaf het kopje naar beneden. Snijd de houtachtig uiteinden eraf. Snijd ook de kopjes op 4 cm af. Snijd de stengels schuin in dunne plakjes
Stap 2
Overgiet de plakjes asperges in een vergiet met kokend water en laat ze uitlekken en afkoelen.
Stap 3
Kook de aspergekopjes in een kleine pan met kokend water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar. Laat de kopjes in een zeef uitlekken en afkoelen.
Stap 4
Klop in een kom het sinaasappelsap met walnootolie, mosterd en wat zout en versgemalen peper tot een dressing. Schep de aspergeplakjes, veldsla, rucola en basilicumblaadjes er luchtig door.
Stap 5
Serveer de aspergesalade met de plakjes zalm en de aspergekopjes erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie210 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten5 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd2 g
