Asperges met rauwe ham en aardbei
Ingrediënten
Bereidingswijze Asperges met rauwe ham en aardbei
Stap 1
Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en meng met een scheutje olijfolie om plakken te voorkomen.
Stap 2
Schil de asperges en snijd de onderste vier cm eraf. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd in kwarten. Snijd de rode ui in dunne reepjes en meng met de frambozenazijn.
Stap 3
Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de sinaasappel en snijd de rest van de schil weg.
Stap 4
Snijd partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap dat vrijkomt op.
Stap 5
Verhit de grillpan op het vuur. Smeer de asperges in met 1 el olijfolie. Grill de asperges rondom, zodat er mooie grillstrepen ontstaan.
Stap 6
Meng voor de dressing het sinaasappelsap met de olijfolie en honing. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Verdeel de veldsla over een serveerschaal en leg de farfalle en de gegrilde asperges erop.
Stap 8
Verdeel de aardbeien, sinaasappelpartjes en uien erover. Leg de plakjes ham ertussen.
Stap 9
Hak de amandelen grof. Bestrooi de salade met de amandelen en besprenkel met de dressing.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie323 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten16 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd3 g