Asperges met ham en een gepocheerd ei
Ingrediënten
Bereidingswijze Asperges met ham en een gepocheerd ei
Stap 1
Hak de helft van de knoflook en de blaadjes basilicum fijn, meng deze met de helft van de olijfolie.
Stap 2
Snijd evt.
Stap 3
een klein stukje van de onderkant van de asperges.
Stap 4
Leg de asperges in een pan en voeg water toe tot ze onder staan.
Stap 5
Voeg de foelie en wat zout toe.
Stap 6
Leg het deksel op de pan en breng aan de kook.
Stap 7
Laat 5 minuten zachtjes koken en zet dan het vuur uit.
Stap 8
Laat 10 à 15 minuten staan tot ze gaar zijn, afhankelijk van de dikte.
Stap 9
Breng een pan met ruim water aan de kook en zet het vuur op z'n laagst.
Stap 10
Zet ondertussen koffiekopjes klaar (1 p.
Stap 11
p.
Stap 12
).
Stap 13
Vet net zoveel boterhamzakjes aan de buitenkant in met olijfolie en keer binnenstebuiten.
Stap 14
Doe de zakjes in de kopjes en breek de eieren in de zakjes, zorg de dooiers heel zijn.
Stap 15
Bind de zakjes net boven het ei dicht met een touwtje.
Stap 16
Laat de zakjes in het net niet kokende water zakken en pocheer de eieren circa 4 à 5 minuten.
Stap 17
De dooier moet nog vloeibaar zijn.
Stap 18
Snijd de overgebleven teen knoflook in plakjes.
Stap 19
Snijd de het kapje van de puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten.
Stap 20
Verwarm een hapjespan op hoog vuur.
Stap 21
Snijd de paprika's in dunne ringen en bak ze met de resterende olie en de knoflook in circa 5 minuten gaar.
Stap 22
Breng op smaak met zout.
Stap 23
Zeef de basilicumolie.
Stap 24
Snijd de olijven in ringetjes.
Stap 25
Knip de zakjes open en bestrooi de eieren met wat zout.
Stap 26
Verdeel de ham over de borden en leg daar de asperges op.
Stap 27
Verdeel de paprika er over en leg de eieren erop.
Stap 28
Garneer met de basilicumolie, zwarte olijven en basilicumtopjes.
Stap 29
Lekker met gekookte aardappels.