Aspergebuideltjes met gepocheerd ei en kruidenvinaigrette
Ingrediënten
Bereidingswijze Aspergebuideltjes met gepocheerd ei en kruidenvinaigrette
Stap 1
Hak de peterselie fijn. Knip de bieslook fijn.
Stap 2
Leg de asperges één voor één op een plank. Schil ze met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden, draai de asperge steeds een slag. Schil de onderkant net iets dikker. Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges.
Stap 3
Maak 1 porties per persoon asperges (ieder 6) en leg ze allemaal met de kopjes naar dezelfde kant. Bind elke portie asperges aan de onderkant en vlak onder het kopje met rolladetouw bij elkaar.
Stap 4
Leg de aspergebuideltjes in een wijde, hoge pan met ruim kokend water met wat zout. Kook de asperges afgedekt 6-8 minuten.
Stap 5
Draai daarna het vuur uit en laat de asperges afgedekt nog 15-20 minuten in het warme vocht staan.
Stap 6
Klop in een kommetje azijn, mosterd, citroenrasp, olijfolie en wat zout en peper tot een mooi gebonden dressing. Klop de peterselie en bieslook erdoor.
Stap 7
Breng in een andere hapjespan een flinke laag water met zout aan de kook. Breek de eieren één voor één boven een kopje en laat ze in het water glijden. Pocheer de eieren in 3-4 minuten tot het wit net gestold is en het geel nog vloeibaar is.
Stap 8
Neem de eieren met een schuimspaan uit het water. Laat ze even uitlekken en leg ze op een warm bord.
Stap 9
Neem ook de buideltjes asperges met een schuimspaan uit het water. Laat ze goed uitlekken en leg op elk warm bord een buideltje asperges.
Stap 10
Leg in het midden van elk buideltje een gepocheerd ei en schenk de dressing erover. Drapeer de plakken ham naast de asperges.