Asperge-pastasalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Asperge-pastasalade
Stap 1
Knip de bieslook fijn.
Stap 2
Hak de dille fijn maar bewaar enkele takjes voor garneren.
Stap 3
Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
Stap 4
Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd de asperges naar de kopjes toe in stukjes van 2 cm.
Stap 5
Voeg als de penne 5 minuten koken de aspergestukjes toe en kook ze beetgaar.
Stap 6
Kook de kopjes apart in een steelpan met kokend water en wat zout in 4-6 minuten beetgaar.
Stap 7
Overgiet de doperwten in een zeef met kokend water.
Stap 8
Laat ze goed uitlekken en ontdooien.
Stap 9
Maak de makreel schoon (verwijder kop en vel) en neem het visvlees in stukken van de graat.
Stap 10
Laat de aspergekopjes in een zeef uitlekken, bewaar het kookvocht.
Stap 11
Roer in een kom de mayonaise met citroensap, 2-3 eetlepels aspergekookvocht, bieslook, dille en wat zout en peper tot een dressing.
Stap 12
Giet de penne en aspergestukjes af en roer ze warm door de dressing en laat afkoelen tot lauwwarm.
Stap 13
Serveer de rucola of veldsla met de asperge-pastasalade als een bergje er op.
Stap 14
Leg de stukken makreel daar weer op en garneer met toefjes dille.
Stap 15
Menusuggestie: Voor: bietensalade met geitenkaas en kleine stukjes uitgebakken spek.
Stap 16
Na: vanille-ijs met verse ananas, verkruimelde nootjes en kleingesneden basilicum.