Asperge carbonara
Ingrediënten
Bereidingswijze Asperge carbonara
Stap 1
Schil de asperges en verwijder de onderste 4 cm. Snijd de asperges met een dunschiller in linten. Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
Stap 2
Verhit een hapjespan op het vuur en bak hierin de spekjes uit. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 3
Fruit in het achtergebleven spekvet de knoflook en ui 2 minuten aan. Voeg de aspergelinten toe en roerbak ze tot ze zacht zijn.
Stap 4
Scheid de eieren, het wit wordt niet gebruikt. Klop de dooiers los met de crème fraîche en schenk bij de asperges.
Stap 5
Draai het vuur uit en blijf ze goed mengen, zodat het dooiermengsel dikker wordt en aan de aspergeslierten blijft hangen.
Stap 6
Rasp de Parmezaanse kaas over de aspergepasta. Breng op smaak met veel verse peper. Verdeel over vier borden en bestrooi met basilicum.
Stap 7
Lekker met ciabattabrood en een Italiaanse salade
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie494 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten7 g
- Vet38 gWaarvan verzadigd16 g