Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Appeltartelette met vulling van romige knolselderij
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Appeltartelette met vulling van romige knolselderij
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestuif de taartvormpjes met bloem.
Stap 2
Rol het deeg uit op wat bloem en bekleed de vormpjes ermee. Snijd de randen netjes bij.
Stap 3
Snijd de appels eerst in kwarten en dan in dunne schijfjes. Verdeel de knolselderijroom over het deeg en bedek dakpansgewijs met de appelschijfjes.
Stap 4
Meng de gesmolten boter met de gembersiroop en bestrijk de appelschijfjes hiermee. Bak de taartjes in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Stap 5
Neem uit de vormpjes, bestrooi elke tartelette met peterselie en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - vershoudfolie
- - 4 kleine taartvormpjes
Voedingswaarden
- Energie910 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten69 g
- Vet57 gWaarvan verzadigd36 g
