Appeltaartpuntjes met kumquat
Ingrediënten
Bereidingswijze Appeltaartpuntjes met kumquat
Stap 1
Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem in een kom met vier vijfde van de suiker en een snufje zout. Verdeel de boter over het bloemmengsel en wrijf ze met je vingers door de bloem tot een fijn, kruimelig mengsel. Meng de dooier en 1 eetlepel ijskoud water erdoor en kneed het deeg met de handen tot een stevig deeg. Laat het deeg zo nodig verpakt in plasticfolie in de koelkast opstijven
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en schil de parten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en meng met de overige suiker, custardpoeder en gedroogde cranberry’s. Was de kumquats en snijd elke kumquat in de lengte in 6 partjes.
Stap 3
Verdeel het deeg in 4 porties en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ronde lapjes van 12-14 cm. Bekleed de taartvormpjes met het deeg en druk aan de rand goed aan. Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg. Schep de vulling erin en leg de kumquatpartjes er op.
Stap 4
Bak de taartjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uit de oven 10 minuten in de vormpjes afkoelen. Verwijder de vormpjes voorzichtig en laat de taartjes op een rooster verder afkoelen. Snijd elk taartje vlak voor het serveren in 6 puntjes.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 metalen taartvormpjes (met uitneembare bodem) Ø 10-12 cm
Voedingswaarden
- Energie70 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten10 g
- Vet3 gWaarvan verzadigd2 g