Appeltaart met stroopwafel
Ingrediënten
Bereidingswijze Appeltaart met stroopwafel
Stap 1
Extra benodigdheden: springvorm met een doorsnede van 26 cm.
Stap 2
Vet de springvorm in.
Stap 3
Snijd de boter in kleine stukjes.
Stap 4
Meng de bloem, suiker en een snuf zout in een kom en schep de stukjes boter erdoor.
Stap 5
Meng alles met de vingers tot een kruimelig deeg.
Stap 6
Voeg het ei en zo nodig ook een beetje koud water toe en kneed snel met koele hand tot een soepele deegbal.
Stap 7
Laat het deeg gewikkeld in plasticfolie in de koelkast dertig minuten rusten.
Stap 8
Verwarm na twintig minuten de oven voor op 175°C.
Stap 9
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Stap 10
Rasp de schil van de sinaasappel.
Stap 11
Snijd de stroopwafels in stukjes.
Stap 12
Schep in een kom de stukjes appel en stroopwafelstukjes met de sinaasappelrasp door elkaar.
Stap 13
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van dertig cm.
Stap 14
Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het aan de rand goed aan.
Stap 15
Prik gaatjes in de bodem en strooi er custardpoeder.
Stap 16
over.
Stap 17
Verdeel het appelmengsel over de bodem.
Stap 18
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de appeltaart in vijfenveertig tot vijfitg driekwartier tot vijftig minuten goudbruin en gaar.
Stap 19
Bestrijk de taart direct uit de oven royaal met abrikozenjam en laat de taart daarna afkoelen.
