Appelmuffins met sinaasappel
Ingrediënten
Bereidingswijze Appelmuffins met sinaasappel
Stap 1
Boen een sinaasappel onder stromend water schoon en droog hem af. Rasp met een fijne rasp de oranje schil er dun af. Halveer deze sinaasappel en pers de helften op een citruspers uit.
Stap 2
Schil twee sinaasappels zo dik dat alle dikke witte velletjes en het buitenste witte vlies weg zijn. Snijd dan met een puntig mesje de partjes (je hebt voor elke muffin een partje nodig) tussen de vliezen uit, vang het sap dat eruit loopt op in de citrusp
Stap 3
Snijd de appels in vieren, snijd de klokhuizen weg en schil de parten. Rasp de appelparten op een grove rasp.
Stap 4
Snijd de sneetjes brood met korst in blokjes. Doe de blokjes brood in de kom van de keukenmachine. Voeg de amandelen toe. Maal het brood en de amandelen samen tot meel.
Stap 5
Voeg de kaneel en basterdsuiker aan het meel toe en meng nog even in de keukenmachine.
Stap 6
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 7
Doe het broodmengsel over in een grote kom en breek de eieren erboven. Voeg de yoghurt en ongeveer 100 ml sinaasappelsap toe en roer alles met een goed door tot een stevig beslag. Roer tot slot de geraspte appel, rozijnen en sinaasappelrasp er goed door.
Stap 8
Vet de holtes van de muffinvorm(en) goed in. Schep met een eetlepel het beslag in de vormpjes. Strijk de bovenkant met de bolle kant van de lepel glad.
Stap 9
Druk in elke muffin een partje sinaasappel (of een half partje in kleine muffins). Schuif de muffinvorm in de oven en bak grote muffins in dertig tot vijfendertig minuten of kleine in vijftien tot twintig minuten goudbruin en gaar.
Stap 10
Neem de muffinvorm met pannenlappen uit de oven en laat ze iets afkoelen in de vorm. Laat de muffins daarna op een rooster afkoelen.
