Appelmoes met een krokant korstje
Ingrediënten
Bereidingswijze Appelmoes met een krokant korstje
Stap 1
Schil de appels met een dunschiller. Snijd de appels in vieren en snijd de klokhuizen eruit. Snijd de parten in stukjes.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de stukjes appel in een pan en strooi de vanillesuiker en kaneel erover.
Stap 3
Schenk het appelsap erbij. Zet de deksel op de pan. Zet de pan op hoog vuur en breng de het vocht aan de kook.
Stap 4
Draai, zodra het vocht kookt, het vuur laag en kook de stukjes appel 10-12 minuten tot ze zacht worden en uit elkaar vallen. Roer de appelstukjes af en toe om.
Stap 5
Laat de boter in een steelpan op zacht vuur smelten Verkruimel intussen de beschuiten door ze boven een kom fijn te knijpen. Roer de havermout, suiker en boter erdoor.
Stap 6
Neem de pan van het vuur en stamp de appels met een stamper tot een grove moes. Of gebruik voor een echt gladde appelmoes de staafmixer.
Stap 7
Schep de appelmoes in de ovenschaal, strijk de bovenkant glad.
Stap 8
Strooi het beschuitmengsel erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat het korstje in 10-15 minuten goudbruin worden.
Stap 9
Serveer de appelmoes op een bordje met wat vanillevla of een bolletje ijs.
