Appelkruimelcake met zoute karamel
Ingrediënten
Bereidingswijze Appelkruimelcake met zoute karamel
Stap 1
Schil de Goudrenetten en snijd in ze in dikke partjes.
Stap 2
Hak de walnoten fijn.
Stap 3
Pers de halve citroen.
Stap 4
Breng in een pan ruim water met het citroensap aan de kook.
Stap 5
Voeg de stukjes appel toe en kook ze 3 minuten.
Stap 6
Laat de appel in een vergiet uitlekken.
Stap 7
Bekleed de braadslede met bakpapier, de randen mogen wat rommelig omhoog staan.
Stap 8
Klop in een kom een vijfde boter met de helft suiker met de handmixer tot een bleke crème.
Stap 9
Klop één voor één de eieren erdoor, voeg een volgend ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Stap 10
Spatel er tot slot een vijfde bloem en een snuf zout door.
Stap 11
Strijk het beslag in de bakvorm uit en verdeel de stukjes appel erover.
Stap 12
Meng in een kom de rest van het bloem met de havermout, walnoten, een vierde van de overgebleven suiker en de rest boter tot een kruimelig deeg en strooi dit over de appel in de vorm.
Stap 13
Bak de taart in de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Stap 14
Laat de taart uit de oven afkoelen op een rooster.
Stap 15
Doe de rest van de suiker in een pan met een dikke bodem en laat de suiker met een paar eetlepels water op vrij zacht vuur smelten tot een goudbruine siroop.
Stap 16
Schenk de slagroom met het zeezout erbij en los de gestolde karamel al roerend weer op (pas op voor spatten!).
Stap 17
Laat de karamel nog heel even inkoken tot het een saus wordt.
Stap 18
Sprenkel de saus over de taart.
Stap 19
Laat de taart helemaal afkoelen.
Stap 20
Verwijder het bakpapier en snijd de taart in stukken.
