Appelgalettes met kardemomroom
Ingrediënten
Bereidingswijze Appelgalettes met kardemomroom
Stap 1
Verhit de barbecue. Schil 2 appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verhit de appelblokjes in een steelpan op de barbecue met 50 ml water.
Stap 2
Neem na 8 minuten van de barbecue vuur en prak met een vork tot moes. Roer 1 el gemberjam en 1 el crème fraîche door de appelmoes.
Stap 3
Snijd de resterende appel ongeschild in kwarten en vervolgens in dunne plakjes van 2 mm.
Stap 4
Snijd van het bladerdeegvellen 6 grote cirkels en leg deze op de pizzasteen of bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
Stap 5
Verdeel een laagje appelmoes over het midden, laat een ½ cm langs de rand vrij. Bedek de moes dakpansgewijs met plakjes appel en bestrooi met basterdsuiker.
Stap 6
Plaats op de barbecue, sluit het deksel en bak de galettes 20 tot 25 minuten, tot het deeg goudbruin krokant is en de appel gekleurd.
Stap 7
Roer de resterende gemberjam los met een ½ el warm water. Bestrijk na 10 minuten garen de randen van het bladerdeeg met de gemberjam.
Stap 8
Roer het kardemompoeder door de resterende crème fraîche en serveer naast de appelgalettes.
Stap 9
Ook makkelijk in de oven te maken.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue met deksel
- - pizzasteen of rechthoekige metalen bakplaat
Voedingswaarden
- Energie601 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten49 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd12 g